Weboldal készítés árak - 1.0 out of 5 based on 1 vote

Olvasóink értékelése: 1 / 5

Csillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Érdemes megvizsgálni minden egyes alkotórészt, amelyek meghatározzák egy weblap árát. A Fjood csapata összeállított egy listát azokról a tényezőkről, amik véleményük szerint a leginkább befolyásolják egy honlap árát. Az alábbiakban felsorolt adatokat minden egyes tényező esetén lehet alkalmazni egy weboldal költségének megbecsülésére.

1. Szolgáltatás: domain név (tartománynév)

Egy honlap domain neve egy egyedi név, ami a weblap URL (Uniform Resource Locator - egységes erőforrás helymeghatározó) címében jelenik meg. Ez olyasmi, mint egy online ujjlenyomat, ami csak Önre jellemző. Bár hasonló domain nevekkel találkozhat, a saját domain neve csak az Öné lesz. Viszont ahhoz, hogy megkapja a saját domain nevének jogait, minden évben be kell regisztrálnia.

Nagyon fontos a domain név, mert ennek a segítségével „online személyazonosságot” nyer a weboldala, valamint hitelességet biztosít az oldal látogatói és a lehetséges ügyfelek szemében. Ez azért is elengedhetetlen, mivel, ha a web tárhely szolgáltatóját leváltja, a domain nevét megtarthatja. Végül ez a név kiszélesíti az online hirdetési lehetőségeit, ami egyre nagyobb jelentőséggel bír a mai világban egy oldal látogatottságát nézve.

Költség: kb. 3500 Ft/2 év

2. Szolgáltatás: webtárhely szolgáltatás

Ez egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a weblap más internetes felhasználók számára is elérhető legyen. A webtárhely egy bizonyos nagyságú helyet biztosít a saját szerverén egy weblapnak, ezzel lehetővé téve, hogy bárki meglátogathassa azt bárhonnan.

Ez azért fontos, mert a tárhely minősége befolyásolhatja egy oldal betöltési idejét, valamint technikai segítségnyújtásra is szükség lehet, amennyiben az oldal összeomlik, ezen kívül a jövőben esetleg növelheti is a honlapja tárhelyét, ha arra lenne szükség. Összefoglalva a tárhely szolgáltató meghatározza a weboldal működésének minőségét. Bár léteznek ingyenes webtárhely szolgáltatók, a technikai segítségnyújtásuk (ha egyáltalán van nekik) biztosan nem lesz olyan jó, mint egy fizetett webtárhely szolgáltató esetében.

Költség: 1000Ft-tól 25.000 Ft-ig évente (a látogatottságtól és a weboldal sajátosságaitól függően)

3. Szolgáltatás: webdizájn és grafika

Rengeteg időt vesz igénybe egy honlap teljes arculatának a megtervezése, aminek a grafika is a része, valamint a weblapok elrendezése is.

A dizájn és grafika hihetetlenül fontos, hiszen felkeltheti egy látogató figyelmét, hogy tekintse meg alaposabban az oldalt, vagy el is ijesztheti. Mindenki kiválóan tervezett honlapot szeretne jó minőségű képekkel és hozzá illő grafikával. A honlap ezen külső megjelenésének a kialakítása egy kicsit időigényes, de megéri a fáradságot, annak érdekében, hogy a honlap elnyerhesse a lehető legszebb kinézetet.

Költség: 60 - 150 munkaóra (egy 15 menüpontos/lapos honlap esetén a tapasztalataink alapján)

4. Szolgáltatás: egy honlap karbantartása

Egy honlap karbantartása valójában egy hosszú folyamat, ami magába foglalja egy már online honlap frissítését és kezelését. Ide kell még sorolni annak biztosítását is, hogy a honlap hardvere és szoftvere jól működjön, és, hogy az oldalon a legújabb termékek és szolgáltatások szerepeljenek.

A karbantartás azért is fontos, mert ez hatással van a látogatók érdeklődésére, lehetővé teszi a keresőmotorok rangsorolásának fenntartását vagy az esetleges javítását, és lényegében ez biztosítja egy honlap működését. Kénytelen egy honlap elindítása után a karbantartására is költeni, ellenkező esetben valószínűleg zűrzavar lesz úrrá az egész honlapon, arról nem is beszélve, hogy esélye sem lesz a keresőmotorok találati oldalain elöl szerepelni.

Költség: 60.000 Ft-tól a csillagos égig :) évente (a szükséges módosítások számától függően)

A „Mennyibe fog kerülni egy honlap” kérdés maradéktalan megválaszolásához még érdemes lehet áttekinteni egy-egy webdizájn és honlap fejlesztési projektet is.

Egy tájékoztató jellegű vagy egy kisebb üzleti honlap költsége:

 • 8-16 lap
 • egyedi grafika
 • képügynökségtől vásárolt képek
 • kevés flash (látványosan interaktív, moziszerű struktúra, hatékony, egyben dinamikus multimédia tartalom és alkalmazások, például játékok, zene, film, stb), vagy egyáltalán nincs
 • e-mail címekre küldött webes űrlapok

Időigény: 15-75 nap (nem feltételezve egy állandó 8 órás munkaidőt)

Költségkeret: 40.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig

Vállalati (100 vagy több alkalmazott) honlap költsége:

 • 25-75 lap
 • flash jelentős használata (csak kérésre, mi nem ajánljuk)
 • magas színvonalú dizájn munka
 • tartalomkezelő rendszer
 • különleges elemek: Intranet (egy belső "internet", az interneten megszokott eszközök vállalaton, intézményen belüli használata, de a külvilág vagy az internet felé zárt), naptárak, keresés a honlapon

Időigény: 60-90 nap

Költségkeret: 100.000 Ft-tól 250.000 Ft-ig

Webáruház költsége:

 • 100-1000 termék
 • kosár
 • elektronikus fizetési megoldások
 • termékleírások és képek
 • ÁFA és a szállítás kalkulálása
 • ügyfél- és adminisztratív vezérlőpult

Időigény: 60-120 nap

Költségkeret: 100.000 Ft-tól

Summa:

Egy weblap elkészítése nem feltétlen olcsó mulatság. Ezért többször is gondolja át, valóban hoz-e majd annyit a weblap, mint amennyit Ön ráfordít?

Pár dolog amire érdemes odafigyelni:

 1. Szinte mindenkinek van egy ismerőse aki weboldal készítéssel foglalkozik. Azonban az olcsó weblap készítés, sokszor többet visz mint hoz. Temérdek ügyfelünk volt már aki egy ismerőssel kezdte elkészíttetni vállalkozásának honlapját, több kevesebb sikerrel. Már ügyfelink között tudhatjuk őket.
 2. Egy cég ami weblap készítéssel foglalkozik, számlaképes. A "szomszéd unokaöccse" nem feltétlen.
 3. Garancia: a weblap készítést végző cég, állandó székhellyel rendelkezik (jobb esetben), ezért ha bármilyen probléma merül fel, felkereshetjük őket és ha anyagi ellenszolgáltatás fejében is, de segítségünkre lesznek. A "szomszéd unokaöccse" lehet, hogy fel sem veszi a telefont mert tudja, hogy kevés a probléma megoldásához.
 4. Programozó vagy hazudozó: sajnos a modern CMS rendszerek elterjedésével sokan lesznek önjelölt programozók -Ez NEM JÓ választás- ezeknél sokszor még a "szomszéd unokaöccse" is hozzáértőbb. Egy programozásban jártas informatikus, akár egy papírra is leírhatja a forráskódot, ha valaki azt begépeli életre kel egy weblap.

weboldal árak  &  weboldal készítés árak

Weboldal készítés és keresőoptimalizálás
Telefon: +36706041970
Email: info@fjood.hu

Áraink tájékoztató jellegűek, az árváltoztatás jogát fenntartjuk.