2014. szeptember 22., hétfő 16:57

Matt Cutts mítosz írtása 4. rész

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

4. A SEO eszközök megoldják az összes problémáját.

A zseniális mérnök a különböző SEO eszközök megvásárlásától is óvva int minket, és arra figyelmeztet, hogy mindenki legyen óvatosabb a szoftvercsomagok vásárlásakor, amik úgy hirdetik magukat, mint az egyetlen megoldás az első helyezés eléréséhez.

Rengetegautomatizált eszközt és SEO szoftvercsomagot lehet találni, amiket különféle webmestereknek szóló és ’black hat’ fórumokon árulnak, de az ígéretek ellenére ezek általában mégis hagynak maguk után valamilyen nyomot, amit végül is biztosan lenyomoznak és megbüntetnek.

„Valamint az a gondolat, hogy van a piacon egy olyan megvásárolható szoftvercsomag, ami megoldja minden egyes felmerülő problémáját, nagyon rossz nyomon jár. Nemrég olvastam egy cikket, amiben arról volt szó, hogy valaki vásárolt egy automatizált szoftvercsomagot és azzal próbálta meg a ’white hat’ SEO módszereket alkalmazni, ami egy kicsit hasonlít arra az esetre nekem, amikor valaki vesz egy pisztolyt és megpróbálja azt kalapácsként hasznosítani.”

Matt Cutts arra figyelmeztet, hogy ilyen esetben valószínű, hogy csak még nagyobb bajba kerül.

„Csak azért, mert valaki azt mondja, hogy sokat keres az interneten, még nem jelenti azt, hogy valóban sokat keresne az interneten. Ha tényleg sok pénzt keres az internet segítségével, akkor valószínűleg csak csendben tovább csinálná azt, amit eddig is, minthogy elmondja a titkát mindenkinek. Úgyhogy egy kis fenntartással kell kezelni ezeket a különféle eszközöket, szolgáltatásokat és termékeket.”

Ez már nem egy mítosz: azt add a keresőknek, amit ők akarnak.

Nagyszerű javaslat végiggondolni azt, hogy a Google hogyan is szeretné rangsorolni az oldalakat, és átgondolni azt, hogy az Ön oldala hogyan tudná elérni az általa kitűzött célokat inkább, mintsemhogy különböző trükköket vessen be a Google-val szemben, hogy azt higgye az oldaláról, hogy az az egyetlen oldal, ami az első helyen szerepelhet.

„És ha a szeme előtt lebegne a gondolkodási séma a Google céljáról – mégpedig: megpróbálunk minél jobb keresési találatokat adni a felhasználóinknak – akkor az sokat segíthet annak kigondolásában, hogy hogyan tudná ezekhez a célokhoz igazítani a honlapját, ugyanis, ha a célja megegyezik a Google-éval, akkor mi pedig szeretnénk sokszor megmutatni az Ön által készített magas minőségű oldalakat.”

„Amennyiben nem közösek a céljaink, ha inkább szeretne kérészéletű eredményt elérni a ’black hat’ módszerekkel és spam-ekkel, amelyek segítségével csak pár hétig tud eredményt felmutatni, utána úgyis nyakon csípjük, hiszen mindvégig az algoritmusainkkal ellentétesen fog dolgozni, végig a szabályos felhasználók érdekei ellen ténykedik, és azzal szemben, amiket ők látni szeretnének. Ők pedig természetesen dühösek lesznek, amikor átfutnak az oldalán, amennyiben ők hozzáértők.”

Arra is emlékeztette a webmestereket, hogy a Google egyáltalán nem a pénzre gondol, amikor arról van szó, hogy hogyan néz ki az organikus keresési találatok listája. Csak azon jár az esze ilyenkor, hogy a legjobb keresési eredményeket adja a keresőknek.

„Nagyon furcsának találom, hogy milyen sok ember feltételezi a Google-ről, hogy csakis a pénz hajtja, és nem a keresések minősége. És igazság szerint mi csak azon agyalunk, hogyan tehetnénk a keresési eredményeinket még jobbá. Ez a hozzáállás eddig is bejött nekünk, és nagyon remélem, hogy még nagyon sokáig a jövőben is eszerint fogunk dolgozni. – tette hozzá.”

Nagyszerű volt végre látni egy olyan webmestereket segítő videót, ami a keresésekkel kapcsolatos mítoszokkal és összeesküvés-elméletekkel foglalkozik. Bár sokan közülünk már régóta tisztában vannak Matt Cutts szavainak igazságával, főleg azok, akik valamilyen módon most kaptak büntetést a keresőóriástól.

Megjelent: 1200 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. október 01., szerda 17:20
Hirth Gábor

"Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha."

Mivel ügyfeleink sikere, a mi sikerünk is, a kritikus helyzetekben is állunk partnereink rendelkezésére. És, hogy miért pont az Ön cége lenne a legsikeresebb?

Mert én Hirth Gábor vagyok, az Ön tanácsadója!

Honlapkészítés olcsón olcsó honlap készítés honlap weboldal weboldal készítés webáruház készítés website olcsó weblap készítés keresőoptimalizálás Google SEO SEF grafikák grafika logó arculat nagy arculat kis arculat prémium weboldal készítés ingyen honlap  ingyenes vállalatfejlesztés olcsó profitnövelés ügyfélkör bővítés kiadások csökkentése pénz szerzés pályázatok pályázat írás  Baja bajai Baján vállalkozás vállalat cég egyéni vállalkozás profit vállalatirányítás vállalati marketing marketing weboldal készítés olcsón

 

 

+36 (70) 604-1970    This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

 

  2013