2015. december 10., csütörtök 11:35

5 profi SEO stratégia tartalommarketinges szakértőknek

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

A keresőoptimalizálás alapjait könnyű elsajátítani, de annál nehezebb mesterfokon űzni. Mindenki, aki csak néhány órát tölt el a SEO alapvető pilléreinek megtanulásával, könnyen meg fog birkózni az alapokkal – beleértve az oldala naprakészen tartását, a kiváló tartalom által nyújtott lehetőségek kiaknázását, külső linképítést és a bekapcsolódást a közösségi médiába. Ezen stratégiák mindegyike alapvető fontosságú egy SEO kampány szempontjából, és hónapokat, vagy akár éveket is eltölthet mindegyik stratégia tökéletesítésével.

A tapasztalt tartalommarketingeseknek adott alapvető tanács azzal kapcsolatban, hogy hogyan kezeljék a legeredményesebben azokat a taktikákat, elég terjengős. A keresőoptimalizálásról szóló régebbi cikkeken végigfutva megláthatja, hogy azok az alapstratégiák milyen részletesek lehetnek, viszont semmilyen olyan új információt vagy profi módszert nem fog találni, amelyet hasznosítani tudna a saját SEO kampányában.

Szerencsére rengeteg ennék sokkal profibb tipp és trükk van, amit tud használni annak érdekében, hogy új erőre kapjon a SEO stratégiája.

1. Honlap sebesség optimalizálás

Valószínűleg azzal már tisztában van, hogy a honlapjának sebessége fontos tényező a rangsorolás szempontjából. Egészen pontosan, minél gyorsabban tölt be a honlapja és minél gyorsabban tudnak a látogatói kapcsolatba kerülni az anyagaival, annál nagyobb sikereket érhet el a keresési láthatóság terén. De valószínűleg nincs tisztában az összes kis taktikával, amelyek alkalmazásával hatékonyan tudja maximalizálni honlapja sebességét.

Először is, javítson a böngészője tárgyorsításán – bizonyosodjon meg afelől, hogy a gyorsítótár beépülő modul (vagy funkció) engedélyezve van, de ne legyenek benne bonyolult beállítások. Sűrítsen össze minél több információt a honlapján, töröljön le minden, a háttérben tárolt régi oldalt vagy vázlatot és csökkentse az összes kép méretét azáltal, hogy kisebb méretűeket tölt fel és „csíkozza” (stripping) a kép metaadatait feltöltés előtt. Ezen kívül érdemes keresnie egy megbízható tárhelyszolgáltatót, minimalizálni az átirányításait és a lehető leginkább leegyszerűsíteni a kódját, ezzel a lehető legtöbb funkcionalitást biztosítva a látogatóinak anélkül, hogy az ehhez nélkülözhetetlen folyamatok megfeneklenének. Ugyanúgy, ahogy a keresőoptimalizálással kapcsolatban minden más esetben is, valószínűleg időről időre finomra kell ezt is hangolni.

2. Profi linképítési technikák

Az egyszerű linképítési taktikák közé tartozik a szakmai fórumokon való posztolás vagy a hasonló oldalakon történő vendégposztok írása. Időbe telik az ilyen stratégiák magasabb szintre emelése. Először is, kezdjen el udvarolni a szakmájához kapcsolódó kormányzati és oktatással foglalkozó oldalaknak – a .gov és .edu linkeket nagyon nehéz megszerezni, de ezek a legerősebbek, amiket csak a magáénak tudhat. Támogasson egy állami főiskolát vagy szolgáltasson információt egy helyi kormányzati hivatalnak – építsen ki igazi kapcsolatot a helyi .gov és .edu oldalak tulajdonosaival, és szerezzen onnan linkeket.

Ezután fogjon hozzá kiváló minőségű képek készítéséhez. Természetesen az infografikák nagyon hatékonyak erre a célra, de bármilyen kiváló minőségű fénykép is megteszi. Tegye elérhetővé ezeket a nagyközönség számára, és mindaddig, amíg az emberek kihelyezik az Ön linkjeit és a többi blogíró vagy szerző használja ezeket, a honlapja linkjeit is ki fogják tenni, ezzel felértékelve a képeit a keresők szemében. Nagyobb erőfeszítést is tehet a kiváló tartalma terjesztése érdekében azáltal, hogy a közösségi könyvjelző oldalakon posztolja ezeket és részt vesz még több közösségi csatorna életében.

3. Különféle platformokon lévő jelenlét

Mostanra már minden bizonnyal jelen van a Facebook-on, a Twitter-en és a LinkedIn-en, de a közösségi élet manapság már ennél sokkal többet jelent, mint akár két évvel ezelőtt. Vegyen részt a lehető legtöbb ilyen platform életében. Kezdjen azzal, hogy elkészít egy mobil app-et – a Google ma már indexeli az app-eket is, és minden valószínűség szerint a jövőben egyre fontosabb szerepet fognak ezek játszani a rangsorolásban. Majd tegye ki a cége profilját bármilyen olyan közösségi platformra, ahova eddig nem sikerült, például a Snapchat-re, a Yik Yak-ra vagy a Meerkat-re. A szélesebb körű láthatóság mindig előnyösebb.

Végül tegyen róla, hogy felfigyeljen Önre minél több egyéb app is. Kerüljön be a helyi véleményoldalak listáiba, mint például a Yelp-ébe, de menjen egy lépéssel tovább és tegyen arról, hogy más applikációkban is megemlítsék a nevét. Üssön nyélbe egy üzletet az Uber-rel vagy a Lyft-el. A leginkább a szakmájához közel álló app-eket keresse meg és ajánljon fel valamit nekik az Ön nevének megemlítéséért cserébe.

4. A honlapja hozzáférhetőségének biztosítása

Szánjon időt arra, hogy időnként felméri a honlapja hozzáférhetőségét a Google Webmestereszközök segítségével. Először is, ellenőrizze le, hogy a honlapja fent van-e és megfelelően működik-e, azután menjen a „Feltérképezési Hibák” („Crawl Errors”) részbe és derítsen fel minden, az oldalakon előforduló diszkrepanciát, amely szárba szökkenhetett a legutolsó ellenőrzés óta. Amennyiben bármilyen 404 hiba listázásra kerül itt, állítson be egy új, megfelelő oldalra mutató 301-es átirányítást annak érdekében, hogy azonnal megoldja a problémát.

Ezen kívül még érdemes egy kézzel frissített oldaltérképet létrehozni az oldalához és összehasonlítani a Google által jelenleg indexelt és listázott összes oldallal. Amennyiben előfordul bármilyen diszkrepancia itt, akkor annak valószínűleg egy nagyobb indexelési probléma lehet az oka.

5. A Knowledge Graph („Tudás Ábra”) megdöntése

A Knowledge Graph az egyik legnagyobb gát, amellyel a keresőmotorokra szakosodott marketingszakemberek szembe fogják találni magukat az elkövetkezendő években. Ugyanis ez az ábra azonnali információt szolgáltat a keresőt használó felhasználóknak, ezzel eltérítve legalább egy bizonyos százalékú potenciális látogatót a honapja felkeresésétől. Jelenleg a Knowledge Graph domain-je viszonylag korlátozott, de ez drámaian ki lesz bővítve a következő néhány év során.

Azért, hogy erre előre felkészüljön, változtasson a tartalom-stratégiáján. Kerülje el az egy általánosságokat tárgyaló, azonnali, közvetlen információt nyújtó témákat, és ehelyett koncentráljon a nagy alapossággal megírt, „hogyan…” cikkekre vagy a nagyon speciális szakmai kérdést boncolgató írásokra, amelyeket a Google nem lenne képes könnyen eltárolni az adatbázisban. A témaválasztása minél specifikusabb legyen, és fogjon hozzá az eddigieknél bonyolultabb kérdések megválaszolásához.

Ez csak néhány profi praktika, amiket a tartalommarketinges szakértők használnak a keresőoptimalizálási módszereik hatékonyabbá tétele érdekében. A Webmestereszközök funkcióinak alapos ismeretével és a weblapkód mélyreható megértésével még a legapróbb kérdésekben is mélyre tud majd hatolni, hogy sikeresen kiharcoljon a honlapjának egy magasabb helyezést.

Még egy apró tanácsot adnék a befejezés előtt, amely hasznos az új keresőoptimalizálási stratégiákhoz, de nélkülözhetetlen a tapasztaltabb szakértők számára: mindig tájékozódjon és olvassa el a híreket. Biztosan hallotta már korábban is ezt a tanácsot, de borzasztóan könnyű szépen lassan elhagyni ezt a szokást. Még olyan rövid idő alatt is, mint néhány nap leforgása, lemaradhat a többiektől és a stratégiája elmaradozhat a versenytársaiétól. Maradjon mindig tájékozott a legújabb technológiákról, a legújabb Google frissítésekről, és az ezekkel kapcsolatos spekulációk versenyelőnyt biztosíthatnak az Ön számára, amelynek köszönhetően továbbra is a versenytársai előtt tud maradni.

 

Megjelent: 997 alkalommal
Hirth Gábor

"Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha."

Mivel ügyfeleink sikere, a mi sikerünk is, a kritikus helyzetekben is állunk partnereink rendelkezésére. És, hogy miért pont az Ön cége lenne a legsikeresebb?

Mert én Hirth Gábor vagyok, az Ön tanácsadója!

Honlapkészítés olcsón olcsó honlap készítés honlap weboldal weboldal készítés webáruház készítés website olcsó weblap készítés keresőoptimalizálás Google SEO SEF grafikák grafika logó arculat nagy arculat kis arculat prémium weboldal készítés ingyen honlap  ingyenes vállalatfejlesztés olcsó profitnövelés ügyfélkör bővítés kiadások csökkentése pénz szerzés pályázatok pályázat írás  Baja bajai Baján vállalkozás vállalat cég egyéni vállalkozás profit vállalatirányítás vállalati marketing marketing weboldal készítés olcsón

 

 

+36 (70) 604-1970    This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

 

  2013